Beautiful art thou O Babylon and desirable for thou hast given thyself to everything that liveth and thy weakness hath subdued their strength. For in that union thou didst understand. Therefore art thou called Understanding, O Babylon, Lady of the Night


  Маѓепсан круг на насилство

  Share
  Мамојебач
  Мамојебач
  Admin

  Број на мислења : 64
  Join date : 2009-02-04

  Маѓепсан круг на насилство

  Пишување  Мамојебач on Чет Апр 30, 2009 9:35 am

  Дали сметате дека постои маѓепсан круг на насиството?
  Ако живеете во околина со насилство, ако сте вие жртва, дали ќе бидете насилник, или ќе извлечете поука?
  Ако некој постојано ве напаѓа треба да вратите или едноставно...да го прекините кругот...
  Дали насилството раѓа насилство?

   Сега е точно Вто Мар 26, 2019 1:10 am