Beautiful art thou O Babylon and desirable for thou hast given thyself to everything that liveth and thy weakness hath subdued their strength. For in that union thou didst understand. Therefore art thou called Understanding, O Babylon, Lady of the Night


  Вистината.

  Share
  Бегемонт
  Бегемонт

  Број на мислења : 91
  Join date : 2009-02-04
  Местолокација : Кавадарци

  Вистината.

  Пишување  Бегемонт on Чет Фед 05, 2009 9:18 am

  Што е тоа вистина? Апсурден е обидот да се дефинира, затоа што кога велиме дека Ѕ и Р се Ѕ и Q или Ѕ е Р, ние претпоставиваме дека веќе го знаеме значењето на вистината. Токму поради ова сите дискусии за тоа дали Вистината зависи од надворешното совпаѓање, внатрешната поврзаност или шо уше не, нити произведуваат убедување ниту опстојуваат анализа. Накратко Вистината е идеја на надрационален вид , која му припаѓа на Креативниот свет а не на Формативниот Свет. Значи тоа што сме и малку рационални не значи дека ја спознаваме вистината , па и колку близу да ја глеаме , па така да подискутираме за неа како дел од оклтистичкиот свет.

   Сега е точно Вто Мар 26, 2019 1:08 am