Beautiful art thou O Babylon and desirable for thou hast given thyself to everything that liveth and thy weakness hath subdued their strength. For in that union thou didst understand. Therefore art thou called Understanding, O Babylon, Lady of the Night


  Паганизам

  Share
  Мамојебач
  Мамојебач
  Admin

  Број на мислења : 64
  Join date : 2009-02-04

  Паганизам

  Пишување  Мамојебач on Вто Апр 28, 2009 11:34 am

  Од вики

  Паганизам (од латински paganus, со значење „жител на село, селски“)[1] е термин што се користи за да се објаснат мноштво религии и религиозни верувања од целиот свет. Од перспектива на западната мисла, се поврзува и со спиритуалните, анимистичките или шаманистичките практики или верувања во било кое народно верување. Понекогаш се користи со исто значење како и терминот политеизам.

  Шо мислите 3а паганизмов?
  Бегемонт
  Бегемонт

  Број на мислења : 91
  Join date : 2009-02-04
  Местолокација : Кавадарци

  Re: Паганизам

  Пишување  Бегемонт on Сре Апр 29, 2009 3:44 am

  За пагани треба да ги сметаме сите кои не се припадници на моментално дадените верувања.

   Сега е точно Вто Мар 26, 2019 1:07 am